in ,

AdorAdor OMGOMG

Alin M Photography, fotograf independent: „Într-o lume a filtrelor, ședințele foto boudoir ne oferă oportunitatea să fim vulnerabili și naturali.”

Lui Alin M Photography îi plac mediile dinamice, în care poate învăța lucruri noi și se poate dezvolta constant. Unul dintre ele este IT-ul, care este și meseria sa de bază, dar celălalt este fotografia, în care a început să investească din ce în ce mai mult în ultima perioada. Direcțiile fotografice care l-au atras până în acest moment, sunt fotografia de eveniment, fotografia boudoir și nud, dar în viitor ne-a împărtășit că va testa cu siguranță mai mult.

În cadrul acestui interviu, Alin ne-a spus mai multe atât despre pasiunea sa pentru fotografie, cât și despre omul din spatele obiectivului de fotografiat. De asemenea, ne-a oferit mai mult detalii cuprinzătoare în special despre una direcțiile fotografice pe care le-a testat – fotografia tip boudoir, unde ne-a interesat să aflăm cum reușește să creeze o conexiune cu modelul și cum a fost perceput acest tip de fotografie în contextul cultural românesc.

Alin, ești un fotograf la început de drum, dar înainte de a intra în mai multe detalii legate de activitatea ta, ne dorim să te întrebăm: Cine este Alin, omul din spatele obiectivului de fotografiat?

Alin, omul din spatele obiectivului de fotografiat, este un tânăr entuziast, din București, care are norocul să se ocupe cu ceea ce îi place. Mai exact, să profeseze în IT și, mai nou, în domeniul fotografiei. Ambele joburi, ca să zic așa, fac parte din categoria hobby-uri, ceea ce face ca totul să fie mult mai ușor și plăcut. Lucrul cu oamenii se pliază exact pe vibe-ul meu, pe felul meu de-a fi și pe dorința mea continuă de a da piept cu noi provocări.

Nu-mi plac lucrurile repetitive și consider că atât în IT, pe partea de suport pe care profesez, dar și pe partea de fotografie, apar mereu lucruri noi care nu fac altceva decât să mă dezvolte din toate punctele de vedere. Din prisma acestor lucruri, mă consider norocos, iar în viitor nu cred că mă văd făcând altceva.

De unde a început pasiunea ta pentru fotografie? Și cum ai luat decizia să o înaintezi către zona de business?

Cum am spus și anterior, fotografia este un hobby pe care îl am de mai multă vreme, însă, până acum doi ani, mă rezumasem doar la a face poze cu telefonul, sau ocazional cu aparatul foto al altor persoane.

După ce mi-am cumpărat primul aparat foto, am realizat ca fotografia înseamnă mai mult decât o apăsare de buton și am decis să-i descopăr tainele.

Dacă tot se aproprie Valentine’s Day și sărbătoarea de Dragobete, pot spune că a fost dragoste la prima declanșare. Și ca în orice relație sănătoasă, am decis să nu mai fie un simplu hobby, iar aparatul să facă parte din viața mea în continuare și mult timp de acum încolo.😊

Nu m-am gândit și nu mă gândesc niciodată la fotografie ca la un business. Consider că atunci când îți iubești și-ți respecți meseria, cu siguranță va veni și răsplata. Știi cum e, universul răsplătește eforturile întotdeauna!

Direcția ta fotografică până în momentul de față se îndreaptă în sfera „boudoir”. Poți să ne dai mai multe detalii despre acest concept din fotografie? Ce presupune în mod exact? Cum îți alegi modelele? Dar locațiile „boudoir”?

În propriul caz, în cadrul ședințelor boudoir nu mă gândesc la un concept exact sau la o definiție clară. Din start mi-aș dori să excludem varianta că boudoir înseamnă pornografie.

Dacă ar fi să aleg 3 cuvinte prin care să descriu acest termen sau concept, cum vrei tu să-i spunem, aș alege Senzualitate, Self-love și Naturalețe.

Ședințele foto boudoir sau nud, ne arată lucrurile dincolo de aparențe, ne dau ocazia să fim vulnerabili și, ce e poate cel mai important într-o lume cu atâtea filtre, ne lasă să fim naturali. Asta îmi doresc să surprind de fiecare dată.

Am avut norocul să găsesc modele destul de ușor, prin intermediul rețelelor de social media, iar ulterior prin recomandări. De obicei, nu-mi aleg modelele, deoarece fiecare corp are frumusețea lui. Aici aș vrea să scot în evidență și faptul că nu trebuie să arăți într-un anume fel pentru a poza.

Ca locație, eu las întotdeauna modelele să aleagă locul unde se simt în largul lor, confortul fiind cheia pentru un shooting reușit. De asemenea, termenul de boudoir provine din limba franceză și se traduce ca „dormitorul unei femei”, însă, dincolo de concepte și ideea de intimitate a unui „dormitor”, am realizat ședințe foto extrem de reușite și în natură, aducând împreună natura și naturalețea.

Cum a fost primit până în prezent conținutul tău fotografic în spațiul românesc? Ai întâmpinat deschidere sau, mai degrabă, perspective înguste, conservatoare?

În mod surprinzător, persoanele care îmi urmăresc contul de Instagram, au fost foarte deschise. Ele au reacționat pozitiv aproape de fiecare dată când am postat poze din ședințele foto boudoir, asta fiind poate și unul dintre motivele pentru care am ales să explorez această latură a fotografiei mai mult.

Fotografiezi în mod deosebit femei. Care este zona corporală feminină pe care îți place să o scoți în evidență? Și de ce?

Nu am o zonă corporală care să-mi placă în mod deosebit să o scot în evidență, pentru că fiecare model are trăsături și puncte forte diferite. Ceea ce pot spune cu certitudine este că imperfecțiunile sunt preferatele mele.

Poți să ne împărtășești un shooting foto de care ești mândru? Sau o fotografie? Și ne poți motiva de ce?

Sincer, sunt mândru de fiecare shooting pe care l-am realizat, pozele de pe profil fiind cea mai bună dovadă. Dar cel mai mândru sunt de poza asta:

Cu ea am ajuns pe a doua pagină a revistei YLLE Magazine, în august 2023. Pe această cale, doresc să-i mulțumesc încă o dată Cătălinei pentru felul în care am colaborat.

Dar un model cu care ți-a plăcut să colaborezi în mod deosebit?

Aș colabora oricând cu oricare dintre modelele cu care am lucrat până în prezent, fără doar și poate. Fiecare ședință foto pe care am avut-o, a contribuit enorm la dezvoltarea și la creșterea mea pe latura fotografică, iar acest mesaj as vrea sa fie unul de multumire pentru toate colaborarile avute de-alungul timpului!

Din experiența ta până în momentul de față, care sunt tehnicile pe care le folosești pentru a crea o conexiune cu modelul pe care urmează să-l fotografiezi?

Consider că fără o comunicare corespunzătoare, nu se poate crea o conexiune între model și fotograf, sau invers, între fotograf și model.

Înainte de orice shooting, aloc 10-15 minute în care discut cu modelul, facem schimb de idei, alegem ținutele, iar în timpul ședințelor foto vorbesc cu modelul, îl incurajez tot timpul.

Fără comunicare nu există conexiune, fără conexiune nu există confort, iar fără confort este foarte greu să ai la final un shooting reușit.

Care consideri că este tușa originală a artei tale fotografice? Sau cea pe care vrei să o perfecționezi în timp?

Deși, acest domeniu minunat numit fotografie are atâtea arii care pot fi explorate, pot spune că cel puțin pentru moment, fotografia de eveniment, fotografia boudoir și nud m-au atras cel mai mult. Probabil, motivul e că ador să captez emoții, dar iubesc în aceeași măsură naturalețea și imperfecțiunile.

În fotografia de nuntă, spre exemplu, găsim câte puțin din fiecare tip de fotografie și pot spune cu siguranță că voi încerca și celelalte ramuri fotografice.

Așa cum scrie și pe cartea mea de vizita – „Fotografiile sunt poveștile ce nu pot fi exprimate în cuvinte!”

În ceea ce privește partea tehnică, după shooting, cât de dificil este procesul de editare și livrare a materialelor? Cât timp îți ia în medie?

Încerc să fac fotografiile cât mai corect din punct de vedere tehnic pentru a petrece mai puțin la partea de edit. Am avut și seturi de poze la care am lucrat o oră, dar și seturi la care am avut de lucru câteva zile, câte 2-3 ore pe zi. Totul variază în funcție de numărul de poze de la fiecare shooting.

În cazul în care un shooting foto cu un client sau din cadrul unui eveniment nu decurge cum ai plănuit, cum ai aborda situația? Care ar fi un back-up plan al tău?

Dacă te referi aici la defecțiuni tehnice, pot spune că sunt „acoperit”. Întotdeauna când merg la evenimente sau la ședințe foto, pe lângă cele necesare, iau cu mine și ghiozdanul de urgență ce conține un alt aparat, baterii de schimb, carduri de memorie și blitz.

În calitate de fotograf, de ce ai încuraja o femeie să încerce un shooting în această direcție fotografică, „boudoir”?

Personal, încurajez acest tip de ședințe pentru a te cunoaște în totalitate, pentru a-ți cunoaște corpul care e în continuă schimbare, pentru a-ți îmbrățișa intimitatea și, mai ales, pentru a ieși din zona de confort.

Dacă îți iubești corpul, arată-i! Dacă nu, e esențial să o faci. După ce te iubești pe tine, poți spune cu adevărat că iubești pe altcineva.

Aici aș vrea să repet că nu trebuie să arăți într-un anume fel pentru ședințele foto boudoir sau nud. Ședințele foto nu sunt despre fotografi, ci despre modele. În cazul de față, vorbim despre femei. Despre cum ele își redescoperă sau își îmbrățișează senzualitatea, despre cum îți transmit emoțiile și trăirile, despre cum își adoră imperfecțiunile, despre cum femeile sunt fericite cu ele însele, și lista poate continua.

Fiecare fotografie trebuie să transmită ceva și nu e necesar să ai forme perfecte pentru a transmite o emoție. Diferența o face doar atitudinea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Louis Florea, cunoscut pentru umorul său debordant și abordarea relaxată, aduce o notă de comedie în lumea sa social media, oferindu-le fanilor o privire amuzantă în experiența sa la munte cu două cupluri.

Louis Florea ne arată cum e să mergi la munte cu două cupluri

Cine are ziua de naștere pe 22 ianuarie?