in , ,

AdorAdor

#abuzulnuestedragoste: Colaborarea între Centrul FILIA și YSL Beauty, care decopertează semnele-cheie ale abuzului în relațiile intime din România

Hey, hey, dear Gen Z reader!🧚‍♀

În articolul de astăzi voi aborda cea mai recentă campanie de conștientizare a abuzului în relațiile intime în România, realizată de Centrul FILIA în colaborare cu YSL Beauty.

Câteva detalii despre Centrul FILIA

Conform site-ul oficial, Centrul FILIA este o organizație non-guvernamentală, feministă, a cărei scop este de a face vocile femeilor auzite prin munca directă în comunități și activități de advocacy, activism, sensibilizare, studii și analize.

Ce a făcut până în prezent Centrul FILIA?

Centrul FILIA s-a remarcat ca o voce feministă, puternică, în societatea românească, ca un safe place pentru acele femei, victime ale abuzului de orice fel, care au fost reduse la tăcere. Prin toare demersurile întreprinse, echipa FILIA a dus la lumină cazuri de violență domestică, hărțuire sexuală, prejudecăți și stereotipuri perpetuate în societatea românească. Și nu numai, echipa a adus și informațiile și instrumentele necesare care să vină în spijinul segmentelor vulnerabile și predispuse la abuz.

Abuse Is Not Love

Tot conform site-ul oficial al Centrului FILIA, YSL Beauty a lansat un program global prin care a început o serie de colaborări cu diferite organizații non-profit pentru a preveni, dar și a crește, în același timp, gradul de conștientizare al semnelor abuzive din relațiile intime. Mai multe detalii poți descoperi aici.

Cele 9 semne-cheie ale unei relații abuzive le poți parcurge, urmărind acest videoclip: „The 9 Key Warning Signs of Abuse | Abuse Is Not Love | YSL BEAUTY”.

Pe această cale, YSL Beauty a început o colaborare și cu Centrul FILIA, cu scopul de a furniza informați și de a oferi suport pentru a preveni și combate lupta împotriva relațiilor intime abuzive prin programe și training-uri personalizate și relevante contextului cultural românesc.

Sub hastag-ul #abuzulnuestedragoste, Centrul FILIA a început pe canalele oficiale de social media o serie de postări, sub format reel. Fiecare videoclip evidențiază mărturia emoționantă a unei supraviețuitoare, care a fost victimă a abuzului în relația intimă.

Uite câteva excerciții de vulnerabilitate expuse de Centrul FILIA!⬇️

Victoria Răileanu

Victoria Răileanu, actriță, dă voce mărturiei unei supraviețuitoare a violenței între parteneri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Centrul FILIA (@centrulfilia)

Dominic Gavril

Dominic Gavril, creator de conținut, dă voce mărturiei unei supraviețuitoare a violenței între parteneri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Centrul FILIA (@centrulfilia)

Lorelei Bratu

Lorelei Bratu, creatoare de conținut, dă voce mărturiei unei supraviețuitoare a violenței între parteneri.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Centrul FILIA (@centrulfilia)

Abuzul, mai ales cel din relațiile intime, nu trebuie băgat sub preș sau ascuns după perdea. Într-o colaborare neașteptată cu YSL Beauty, Centrul FILIA aduce la lumină povești marcate de umilire, ignorare, șantaj sau gelozie, cu scopul de a aduce un pic de conștientizare acestor problematici pe care le traversează femeile de orice vârstă în societatea românească.

Alte postări ale campaniei le poți urmări pe Instagram (centrulfilia) și TikTok (centrulfilia).

Dacă ai dorințe pentru alte articole asemănătoare, dă-ne un pont aici.💖

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

TheWizardLiz, girlboss-ul internetului și de ce ar trebui să vezi măcar un video

DM, serialul românesc care a luat cu asalt YouTube-ul, revine cu un nou sezon